Impresii de neuitat din metropola Hong Kong

Amestec de tradiție și modernism, loc de întâlnire a civilizației orientale cu cea occidentală, Hong Kong este un oraș pluricultural, trepidant, măreț, fermecător și civilizat, cu viața curgând amețitor printre case specifice culturii chineze și zgârâie-nori amețitori, stăzi netede, autostrăzi,  șosele perfecte și pasarele suspendate pentru pietoni. Una dintre cele mai moderne metropole din Asia, Hong Kong este o regiune administrativă specială a Chinei, devenit de-a lungul timpului un centru comercial și financiar important, unul dintre cele mai mari porturi din lume, cu un aeroport grandios, ale cărui piste sunt construite pur și simplu pe mare.

Punctele de atracție ale acestei metropole care nu doarme niciodată sunt portul Victoria Harbor, perfect luminat, strălucitor și cu priveliști superbe, vârful Victoria Peak la care turiștii pot ajunge cu funicularul și unde pot vizita spațiul comercial amplasat chiar acolo sau, dacă au șansa unei zile senine, pot admira orașul în toată splendoarea sa. Avenue of Stars vă oferă șansa unei plimbări printre statuile unor importante personalități din industria cinematografică, printre care și cea a celebrului Bruce Lee.  Wong Tai Sin Temple trebuie inclus neaparat pe lista punctelor de interes, ca și Ocean Park, un adevărat loc al distracției și veseliei, unde atât cei mari, cât și cei mici găsesc  modalități inedite de amuzament.

Alte locuri deosebit de interesante  sunt celebrul cartier Soho, Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds sau Muzeul Ceaiului, un muzeu situat în cea mai veche clădire din Hong Kong și în care puteți afla totul despre cultura ceaiului sau admira obiecte dedicate acestei culturi cu o vechime chiar și de câteva secole. Nu ratați de asemenea  Satul de pescari Tai O, renumit pentru casele construite în stil tradițional și pentru rețetele minunate din pește și creveți, Piața de pe Strada Templului, Piața de Vest, un veritabil centru de artă, sau Insula Lamma, la care puteți ajunge cu feribotul.

Brazil

Fotografia de calatorie

Calatoriile, mai ales cele in tari straine, ne prilejuiesc ocazia de a vedea locuri inedite noua si de a captura peisaje, cladiri, oameni prin intermediul fotografiei.

Citeste mai mult


Cum facem bani cu Adsense

Promovez acesta solutie de a face bani online pentru eu am un mic venit lunar de la Adsense intodeauna pe data de 23.

Citeste mai mult

Cautare


Anunțuri