Fotografia de calatorie


Calatoriile, mai ales cele in tari straine, ne prilejuiesc ocazia de a vedea locuri inedite noua si de a captura peisaje, cladiri, oameni prin intermediul fotografiei. Oricine are astazi acces la aparate foto ieftine, dar suficient de bune pentru a ne intoarce cu o galerie impresionanta de poze.

Ce camera foto?

Ar fi bine sa nu va bazati pe ce poate oferi camera de pe un telefon mobil, ci sa va dotati macar cu un aparat foto point and shoot. In general, aceste camere sunt superioare, celor de pe mobile, nu numai in ceea ce priveste calitatea imaginilor, ci si in felul in care puteti opera aceste camere. Pe o camera point and shoot aveti mai multe moduri de operare, puteti folosi blitul, puteti trage inclusiv folosind parametri manuali.

Planificati calatoria

Este bine sa va planificati calatoria si din punct de vedere fotografic. Ce inseamna asta? Adica sa va interesati ce obiective importante sunt in calatoria dv., ce anume merita sa fie fotografiat si ce anume nu. Este bine sa va informati, sa stiti dinainte daca fotografiatul este permis, interzis sau se poate plati o taxa pentru a putea face poze. Daca aveti de fotografiat peisaje, incercati sa va planificati timpii in care veti fi la fata locului si sa evitati intervalul orar 10-16 cand soarele este sus si lumina este dura si neinteresanta.

O noua preocupare lumina

Cel mai important lucru in fotografie este lumina. Trebuie sa va obisnuiti sa evaluati in mod continuu lumina din jurul dv. si sa incercati sa manipulati lumina pe care o aveti la fata locului. Acest fotograf de nunta din Bucuresti a folosit aici blituri de studio pentru a imbunatati lumina existenta si pentru a obtine o calitate superioara. Fotografii amatori, de obicei, cand isi fotografiaza membri ai familiei, ii pun cu fata spre soare. Astfel, fata celor dragi va fi schimonosita de incercarea de a tine ochii deschisi pe un soare puternic, iar lumina de pe fata lor va fi dura si de sus, cu umbre inestetice in gavanele ochilor si umbre ale nasului peste gura. Incercati sa puneti subiectul la umbra, si in acest fel lumina care cade pe fata sa va fi difuza si mai placuta. O alta varianta este sa asezati subiectul cu spatele la soare si sa trageti cu blitul pentru a dizolva umbrele.

Compozitia sau incadrarea

Amatorii au tendinta de a plasa subiectul in centru. Invatati regulile de compozitie care va indica sa asezati subiectul la o treime din cadru. In cazul peisajelor, fotografii amatori impart cadrul in doua, cu orizontul plasat la jumatatea cadrului. Incercati sa plasati orizontul la o treime ori mai aproape de marginea de sus a cadrului, ori in partea de jos. Daca cerul este foarte interesant, cu nori proeminenti, iar peisajul este plat si plictisitor, puteti incadra cu o treime pamant si doua treimi cer. Daca peisajul este mai interesant, iar cerul nu este spectaculos, incadrati doua treimi pamant si o treime de cer.

Brazil

Fotografia de calatorie

Calatoriile, mai ales cele in tari straine, ne prilejuiesc ocazia de a vedea locuri inedite noua si de a captura peisaje, cladiri, oameni prin intermediul fotografiei.

Citeste mai mult


Cum facem bani cu Adsense

Promovez acesta solutie de a face bani online pentru eu am un mic venit lunar de la Adsense intodeauna pe data de 23.

Citeste mai mult

Cautare


Meniu

    Anunțuri