Viza vă permite șederea în cele mai multe țări din lume

Viza este un document pe care un anumit stat îl acordă unei anumite persoane pentru a i se permite șederea în acel stat pentru o anumită perioadă de timp, în anumite scopuri. În general, viza se timbrează pe pașaport, document pe baza căruia se eliberează viza.

Cetățenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene fără a avea nevoie de viză. Aceste state sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia , Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria, cărora li s-a adăugat și Turcia.

Pentru toate celelalte state din lume, viza este obligatorie pentru turiștii români, iar aceasta se obține pentru o perioadă decisă de către autoritățile țării respective. Atenție însă, căci există țări în care se permite intrarea fără viză, dacă sejurul se încadrează într-o anumită perioadă de timp, hotărâtă de către autoritățile statului respectiv: maxim 3 luni, o lună etc. O excepție o reprezintă Republica Dominicană, unde se poate sta în scop turistic pentru o perioadă de până la 90 de zile fără viză, doar pe baza unui card turistic.

Pentru obținerea vizei utilă la intrarea într-un anumit stat este necesară deplasarea la ambasada statului respectiv, cea mai apropiată de locul în care vă aflați, unde va trebui să completați toate formalitățile cerute. Țineți cont de faptul ca nu toate țările au ambasade în toate statele, de aceea trebuie să vă orientați către ambasada țării în care doriți să călătoriți aflate în cea mai apropiată țară de dumneavoastră. De exemplu, pentru a obține o viză pentru Libia, cea mai apropiată ambasadă a acestei țări se află în Bulgaria. De remarcat și faptul că unele țări au cerințe speciale pentru acordarea vizei, de care va trebui să țineți cont atunci când o solicitați.

Brazil

Fotografia de calatorie

Calatoriile, mai ales cele in tari straine, ne prilejuiesc ocazia de a vedea locuri inedite noua si de a captura peisaje, cladiri, oameni prin intermediul fotografiei.

Citeste mai mult


Cum facem bani cu Adsense

Promovez acesta solutie de a face bani online pentru eu am un mic venit lunar de la Adsense intodeauna pe data de 23.

Citeste mai mult

Cautare


Anunțuri